Nuvema

Nuvema uitvaartverzekering

De uitvaartverzekeraar Nuvema werd in 1949 opgericht als de Stichting Begrafenisfonds Groningen. In 1958 veranderde de naam naar Nuvema. Het bedrijf heeft dus al een jarenlange ervaring in de branche. Sinds 1984 zit het hoofdkantoor van de uitvaartverzekeraar in Baarn. Van hieruit worden de uitvaartverzekeringen van ruim 300.000 klanten beheerd.

Voor- en nadelen Nuvema

Voordelen:

  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Volledig vrije keuze uitvaartverzorger

Nadelen:

  • Er wordt geen kapitaalverzekering aangeboden
  • Grote organisatie waardoor klachtenafhandeling langzamer kan gaan

Keurmerken en prijzen

Verzekeraar Nuvema is aangesloten bij de volgende twee organisaties:

  • Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid): deze onafhankelijke organisatie werkt als mediator bij geschillen tussen verzekeraars en consumenten. Wanneer u als consument een conflict heeft met Nuvema, dan kunt u in het ergste geval de hulp van Kifid inschakelen.
  • Verbond van Verzekeraars: dit verbond is een belangenvereniging voor verzekeraars. Binnen de organisatie worden afspraken gemaakt en aangesloten verzekeraars moeten zich aan deze Gedragscode Verzekeraars houden.

Verder staat het bedrijf net zoals alle andere verzekeraars onder controle van De Nederlandsche Bank NV (DNB) en de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Soorten uitvaartverzekeringen

Nuvema is een natura uitvaartverzekeraar. Dit houdt in dat de verzekeraar geen kapitaalverzekeringen aanbiedt waarbij er een geldbedrag verzekerd wordt dat niet uitgegeven hoeft te worden aan de uitvaart. Er zijn bij Nuvema twee soorten naturaverzekeringen: de naturaverzekering in diensten en de naturaverzekering in geld.

Naturaverzekering Nuvema in geld
De naturaverzekering in geld is geschikt wanneer u nog niet precies weet hoe uw uitvaart er uit moet komen te zien, maar wel wat zekerheid wilt rondom de financiën van uw uitvaart. U verzekert dan geen dienstenpakket, maar een bepaald bedrag dat na uw overlijden bij Nuvema aan uw uitvaart besteed moet worden (bij een uitvaartverzorger naar keuze). Uw nabestaanden kunnen dan na uw overlijden nog bepalen hoe uitvaart precies ingevuld wordt.

Naturaverzekering Nuvema in diensten
De diensten naturaverzekering verzekert een bepaald uitvaartpakket. Deze verzekering kunt u afsluiten wanneer u al een duidelijk beeld van uw uitvaart hebt, want u moet bij het afsluiten al kiezen of u een begrafenis of crematie kiest. Er zijn bij Nuvema dus twee soorten diensten naturaverzekeringen.

Begrafenisverzekering
Wanneer u al weet dat u begraven wilt worden, dan kunt u voor dit pakket kiezen. Het is een zeer compleet pakket dat u naar wens nog kunt uitbreiden met enkele extra`s. De begrafenisverzekering kent de volgende dekking:

Begrafenisverzekering
Grafkist Vuren kist verzekerd, tegen extra betaling kan eiken kist verzekerd worden
Uitvaart Vervoer overledene, opbaring en dragers gedekt
Grafrecht Niet standaard verzekerd
Vrij te besteden bedrag Bij te verzekeren is: € 250,-, € 500,-, € 750,- of € 1000,-
Rouwkaarten 50 rouwkaarten en 50 dankbetuigingen
Catering Koffie tijdens condoleance gedekt, koffie en cake dienst moet extra verzekerd worden
Hoe lang premie betalen Totdat waarde pakket maandelijks afbetaald is, geen minimale periode of leeftijd
Hoogte premie Afhankelijk van: waarde pakket (wordt bepaald door leeftijd & woonplaats) + aanvullende wensen + keuze vrij te besteden bedrag

Crematieverzekering Nuvema
U kunt er ook voor kiezen om het Nuvema uitvaartpakket voor een crematie af te sluiten. U sluit dan een volledig pakket af dat bijna alle standaard kosten van een crematie dekt. Deze dekking houdt o.a. in:

Crematieverzekering
Crematiekist Standaard meeverzekerd
Uitvaart Vervoer overledene, opbaring en gebruik aula is verzekerd
Bijzetten urn / urnengraf Niet standaard verzekerd
Vrij te besteden bedrag Bij te verzekeren is: € 250,-, € 500,-, € 750,- of € 1000,-
Rouwkaarten 50 rouwkaarten en 50 dankbetuigingen
Catering Koffie tijdens condoleance gedekt, koffie en cake in de aula moet extra verzekerd worden
Hoe lang premie betalen Totdat waarde pakket maandelijks afbetaald is, geen minimale periode of leeftijd
Hoogte premie Afhankelijk van: waarde pakket (wordt bepaald door leeftijd & woonplaats) + aanvullende wensen + keuze vrij te besteden bedrag

Extra diensten Nuvema

Uitvaartverzekeraar Nuvema biedt een aantal extra diensten aan haar cliënten:

  • Het is mogelijk om een gratis PolisCheck uit te laten voeren. Een medewerker van Nuvema controleert dan gratis of uw uitvaartverzekering nog voldoende dekking biedt en toereikend is.
  • U kunt samen met uw partner een uitvaartverzekering afsluiten en afspraken maken over diensten die samen gebruikt gaan worden. Hiermee voorkomt u dat u bijvoorbeeld dubbel betaalt voor een grafsteen.

Contactgegevens Nuvema

E-mailadres info@nuvema.nl
Telefoonnummer 035 – 5480808
Postadres Postbus 6, 3740 AA Baarn