Yarden

Yarden uitvaartverzekering

Yarden bestaat nog niet zo lang als uitvaartorganisatie, maar heeft al een hele naam opgebouwd. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie in 2001 van De Nederlandse Uitvaart- en Verzekerings Associatie (NUVA) en de Arbeiders Vereniging voor Lijkverbranding (AVVL). Deze bedrijven hebben al meer dan 100 jaar ervaring in de uitvaartbranche. Vandaag de dag heeft Yarden zo`n miljoen leden en ruim 860 medewerkers.

Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Almere, maar werkt ook samen met 41 lokale uitvaartcentra. Yarden beheert in totaal 7 begraafplaatsen en 22 crematoria door heel Nederland.

Voor- en nadelen Yarden

Voordelen:

 • Het verzekerde bedrag is tussendoor nog naar wens aan te passen
 • Altijd vrije keuze uitvaartverzorging
 • Eenvoudige medische acceptatie
 • Kinderen t/m 18 jaar meeverzekerd

Nadelen:

 • Algemeen telefoonnummer niet in het weekend bereikbaar

Keurmerken en prijzen

In 2013 is Yarden onderscheden met de Gouden Oor Erkenning. Dit keurmerk wordt uitgereikt door het Gouden Oor aan organisaties die voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen op het gebied van klachtenmanagement. Het betekent dat Yarden bewezen heeft te luisteren naar klanten en klachten effectief afhandelt.

Verder is Yarden in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg dat toegekend wordt door de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU). Op basis van zes kwaliteitseisen keurt de SKU uitvaartondernemers en Yarden voldoet dus aan alle gestelde eisen. Ook is Yarden lid van het Verbond van Verzekeraars en houdt zich aan de door deze organisatie gestelde gedragscode.

Soorten uitvaartverzekeringen

Yarden heeft geen kant-en-klare uitvaartpakketten die u kunt verzekeren en die na uw overlijden de uitvaart regelen. Nabestaanden ontvangen geen geldbedrag. Het product van Yarden is een natura sommen verzekering wat inhoudt dat Yarden aan de hand van de nota’s de uitvaartverzekering betaalt. Om de uitvaartverzekering af te sluiten dient u 3 stappen te volgen, namelijk:

 • Stap 1: U geeft aan hoe oud u bent en of u personen wilt meeverzekeren

 • Stap 2: U kiest zelf hoe lang u premie wilt betalen. De te kiezen premie looptijden zijn: 10 jaar (T10), 20 jaar (T20), 30 jaar (T30), 65 jaar (T65) of 85 jaar (T85) of je kunt in een keer afbetalen (koopsom)

 • Stap 3: U kiest welk bedrag u wilt verzekeren door een van de volgende pakketten te kiezen: Eenvoudig (verzekerd bedrag € 5.000,-), Basis (verzekerd bedrag € 8.000,-) of Plus (verzekerd bedrag € 11.000,-). Daarnaast kun je als klant ook zelf een verzekerd bedrag kiezen

Op basis van deze informatie wordt uw premie berekend en u kunt de uitvaartverzekering direct afsluiten. Het is dus niet mogelijk om hier aan te geven hoeveel premie u gaat betalen, omdat dit specifiek op uw geboortedatum en de voorkeuren uit stap 2 en stap 3 wordt bepaald. Op de website van Yarden kunt u dit eenvoudig en vrijblijvend uitrekenen.

Wanneer een Yarden Uitvaartverzekering die na 2007 is afgesloten wordt gebruikt om via Yarden Uitvaartzorg een uitvaart te regelen, dan krijgt u Ledenvoordeel op de uitvaart en gaat uw verzekerd bedrag op het moment van uitkeren met 10 procent omhoog.

Extra diensten Yarden

De uitvaartonderneming Yarden biedt een aantal ondersteunende en unieke diensten aan, waaronder:

 • Jaarlijks reikt Yarden de Yarden Prijs uit aan nieuwe initiatieven op het gebied van uitvaart en afscheid om ze te stimuleren

 • Op de website van Yarden vindt u een aantal voorbeelduitvaarten en inspirerende thema`s om u te helpen bij het organiseren of plannen van een uitvaart

 • Er is een Yarden Vereniging met meer dan 200 vrijwilligers die zich inzetten om uitvaarten beter te maken, ze werken bijvoorbeeld als gastvrouw of helpen met rouwkaarten schrijven

 • Yarden organiseert vele activiteiten zoals lezingen, rondleidingen door crematoria en symposia waar u meestal gratis aan kunt deelnemen

Contactgegevens Yarden

Telefoonnummer 0800 1292
Postadres Postbus 10118 – 1301 AC Almere